Docentenbundels Biologie

De docentenbundels biologie (havo) en biologie (vwo) bestaan ieder uit 300 opgaven. De bundels sluiten perfect aan bij ieder lesprogramma en zijn te gebruiken tijdens de les of als basis voor een proefwerk, overhoring of examen.

De bundels zijn verkrijgbaar als digitale download (pdf). De prijs van een bundel is 99 euro. Wilt u zowel de havo- als de vwo-bundel bestellen dan betaalt u slechts 189 euro in plaats van 198 euro. De uitwerkingenbundels zijn bij de prijs inbegrepen.

Direct bestellen!

Om de bundels te bestellen kunt u het on-line formulier invullen en naar ons toesturen. Klik hier om de bundels te bestellen!

Overzicht onderwerpen

De bundels bevatten opgaven over allerlei onderwerpen uit de biologie:

De celHormonen
Assimilatie en DissimilatieAfweer en Immuniteit
DNA, Genexpressie en EiwitsyntheseEcosystemen
ErfelijkheidEvolutie en Soortvorming
Voortplanting en OntwikkelingPlanten
Vertering en UitscheidingSpieren en Beweging (vwo)
BloedsomloopZintuigen (havo)
AdemhalingGedrag (havo)
Zenuwstelsel

Unieke opgaven

De docentenbundels bevatten nieuwe en unieke opgaven die speciaal voor deze bundels zijn ontwikkeld. De bundels bevatten dus geen oude eindexamenvragen.

Antwoorden en uitwerkingen

Bij de opgavenbundels horen speciale uitwerkingenbundels. Hierin staan niet alleen de antwoorden maar wordt ook een uitgebreide uitleg van het juiste antwoord gegeven. De uitwerkingenbundels zijn bij de prijs inbegrepen.

Kopiëren naar Word

De tekst en de illustraties uit de bundels zijn eenvoudig te kopiëren naar Microsoft Word.

Begrijpend lezen

In de huidige eindexamens speelt begrijpend lezen een grote rol. Niet zelden moet uit een halve pagina tekst de juiste informatie worden gehaald om een vraag correct te kunnen beantwoorden. Omdat veel leerlingen problemen hebben met begrijpend lezen bevatten de bundels opgaven met zowel korte als lange stukken inleidende tekst.

Voorbeelden

Wilt u de bundels eerst bekijken voordat u tot aanschaf besluit? Hieronder kunt u enkele pagina's ter inzage downloaden.

opgave 'Bloedsuikerspiegel'opgave 'Kermode beer'
opgave 'Adderbeet'opgave 'Vogelnestje'